Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.

"Cookie"-urile au rolul de a facilita accesul si livrarea serviciilor folosite de utilizator de internet, precum personalizarea anumitor setari (limba, tara, preturi afisate in moneda nationala).

220px-Globespin

PROIECTUL ERASMUS+, ACTIVITATEA DIN LITUANIA, OCTOMBRIE 2016

  • Articolul a fost salvat cu succes
  • Imprimare
  • Email
  • Editare
   
 

 

Erasmus + “Youth, Multilingualism and Work Perspectives in Europe”

 

Raport de activitate

 

Kaltinènai, Lituania

03.10 - 07.10.2016

       

 

În săptămâna 03 - 07.10.2016, s-a desfășurat în Kaltinènai, Lituania, a patra vizită de lucru în cadrul proiectului Erasmus+ -  „YOUTH, MULTILINGUALISM AND WORK PERSPECTIVES IN EUROPE”.

        La această mobilitate au participat elevi și profesori din cele cinci țări partenere, alături de membrii echipei din țara gazdă.

        Echipa Erasmus+ România, a fost formată din  cinci elevi ( Mareș Sabina - Mihaela, Tudor Vasilică - Mădălin, Moțoi Andrei, Rizea Cosmina, Stan Denisa - Nicoleta) și două cadre didactice (Crăciun Cecilia - Oana și Rotaru Mihaela - Carmen).

        Săptămâna de lucru a debutat cu festivitatea de deschidere a vizitei, în cadrul căreia fiecare țară și-a prezentat echipa iar echipa gazdă a  prezentat activități artistice.

LITUANIA1

        În partea a doua a zilei, a avut loc o deplasare la Šilalė, în vederea întâlnirii cu oficialităţile locale. În acest scop a fost vizitată primăria oraşului.

LITUANIA2

        La întoarcerea din Šilalė, s-au desfășurat prezentările elevilor din fiecare țară.

LITUANIA3

         Ziua s-a încheiat cu cina festivă de bun venit și o petrecere ce poate fi caracterizată de cuvintele: tradiție, muzică, dans şi  distacţie.

        Ziua de marți, 04.10.2016 a fost alocată unei excursii tematice în orașul Šiauliai. Atracția vizitei a fost fabrica de ciocolată Rüta, unde pe lângă informațiile primite cu privire la istoria ciocolatei, a fabricii, modul de preparare, ingrediente, au fost organizate și alte activități interesante.

        Punctul tare al  vizitei la fabrică a reprezentat-o atelierul educațional, în cadrul căruia fiecare vizitator a preparat bomboane, folosind ingrediente comune oferite de fabrică și creativitate personală. Dulciurile obținute au fost însușite de bucătar”.

        Tot în cadrul deplasării în Šiauliai, a fost desfășurat turul orașului, pe parcursul căruia un ghid a oferit informații atractive cu privire  la istoria și cultura Lituaniei.

        Obiectivul general al vizitei a fost  „Studiul pieței muncii în Europa”. În vederea îndeplinirii acestuia, miercuri 05.10.2016 au fost susţinute lecţiile CLIL. Subtema lecţiei pe care echipa României a susţinut-o  a fost:  Ecoturismul şi turismul sustenabil

La începutul zilei, echipa gazdă a prezentat o activitate pentru a sărbători „Ziua Internaţională a Educaţiei” .

        Ziua de joi, 06.10.2016,  a fost dedicată vizitării oraşului Vilnius - capitala ţării. Obiectivele vizate pentru această zi, au fost: Barclays - Green Hall Business (sediul băncii Barclays), The BLOG and Rise VilniusLink Fabrikas - Centru de creativitate şi inovaţie. Vizita a fost încheiată cu turul oraşului vechi.

        Pe parcursul zilei, ne-am bucurat de un oraş frumos care ne-a încântat cu locuri minunate, încărcate de istorie.

        Altă zi - altă vizită - alt oraş: vineri, 07.10.2016 - Klaipeda - un oraş clădit” pe baza unor legende, care odată povestite de ghidul prezent, îţi trezeau interesul şi îţi captau întreaga atenţie.

        Topul atracţiilor a fost completat, de vizita la Delfinariu, unde am fost fericiţii beneficiari ai unui spectacol magic oferit de foci şi delfini.

LITUANIA4

        Finalul zilei a coincis  cu finalul vizitei în Lituania. După realizarea documentelor aferente mobilităţii (Certificatele Europass şi chestionarele de evaluare a lecţiilor CLIL şi a organizării vizitei) a fost desfăşurată festivitatea de înmânare a certificatelor de paticipare.

        În cadrul acestei mobilităţi, pe lângă  realizarea obiectivului general, elevii au beneficiat  de o experiență unică având posibilitatea  de a participa la activități atractive. Activitățile le-au  îmbogățit  bagajul informațional , oferindu-le ocazia de a pune în practică teoria și de a intra în rolul ”angajatului”.

        În timpul liber, echipa noastră a descoperit magia și frumusețea acestei tări, vizitând diverse obiective și bucurându-se de peisajele tomnatice de vis.

        Membrii echipei de proiect care au participat la această mobilitate, consideră Lituania o țară deosebită care ne-a fascinat cu legende mirifice, o țară cu o cultură deosebită, cu oameni ospitalieri și deschiși colaborării multiculturale.

LITUANIA5

          Echipa de proiect:

Profesor Crăciun Cecilia – Oana

Profesor Rotaru MIhaela - Carmen

Elevii:  Mareș Sabina - Mihaela, Tudor Vasilică - Mădălin, Moțoi Andrei, Rizea Cosmina, Stan Denisa – Nicoleta 

Abonati-va la newsletter si veti fi la curent cu ultimele stiri.

Mesaj rapid


Online acum

Avem 11 vizitatori și niciun membru online

1136182
Azi
Ieri
Saptamana asta
Ultima saptamana
Luna asta
Ultima luna
Toate zilele
192
194
5194
1130024
9184
12277
1136182

IP: 23.20.20.52
Data:24 -01- 2022