Proiectul Erasmus, Activitatea din Bulgaria, Noiembrie 2015

RAPORT DE ACTIVITATE

PRIMA MOBILITATE

VELINGRAD - BULGARIA, 23-27 NOIEMBRIE 2015

 

 

În perioada 23-27.11.2015 echipa Școlii Gimnaziale nr.1 Perișoru, Călărași-România a fost reprezentată de 2 profesori: Gabriela Tătuc și Ana-Maria Hodorogea și 5 elevi: Diana-Elena Deaconu, Maria Georgescu, Denisa Filipoiu, Ana-Ionela Rondoleanu și Vasile-Adrian-Costel Vornicu.

BG01

 

 

Temele principale ale reuniunii au fost desfășurarea lecțiilor CLIL pregătite și susținute de profesorii celor 6 țări partenere (Bulgaria, Spania, Grecia, Lituania, Polonia și România) despre industria în diferite domenii: chimică, textilă, siderurgică, hârtiei și mobilierului, alimentară, automobilelor precum și studierea pieței muncii în aceste sectoare de activitate, temă realizată de elevi.

 

 BG02

 

 

BG03

                         Echipele participante la această mobilitate au avut oportunitatea de a colabora în diferite activități în școala gazdă sau în diferite locații ale orașului Velingrad. Activitățile s-au bazat pe lucru în echipe mixte pentru dezvoltarea competențelor de comunicare în limba engleză, abilităților de investigare, cercetare și sistematizare a unor informații cerute în teme, utilizarea tehnologiei informatice, inițierea în utilizarea website-ului: www. europass elaborat pentru obținerea documentelor Europass.  

BG04 

Obiectivele vizitate pe parcursul acestei săptămâni au fost în concordanță cu temele vizate: Fabrica de hârtie din Velingrad, o fabrică ce funcționează pe procese ecologice de reciclare a hârtiei, Fabrica de covoare din o fabrică de covoare țesute manual din materiale 100%  naturale precum și alte obiective reprezentative ale Bulgariei: orașul Plovdiv, al doilea mare oraș al țării după Sofia, Mânăstirea Rila, cea mai mare, renumită și vizitată mânăstire ortodoxă  situată în munții Rila din masivul Balcani, la o altitudine de 1150m.

 BG05

  

 

@2022

Menu