Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.

"Cookie"-urile au rolul de a facilita accesul si livrarea serviciilor folosite de utilizator de internet, precum personalizarea anumitor setari (limba, tara, preturi afisate in moneda nationala).

220px-Globespin

PROIECTUL EUROPEAN ERASMUS+ MY STORY - OUR EUROPE, ACTIVITATEA DIN ITALIA, NOIEMBRIE 2018

 

 

 

 

Mobilitatea proiectului Erasmus+

“My Story - Our Europe”

Roma, Italia

 

         În perioada 19 - 23 noiembrie 2018, echipa de proiect din România, reprezentată de șase elevi, Maria Claudia Dulgheru, Ștefania Bogatu, Ana-Maria Decu, Elena Roxana Dulgheru, Iuliana Stroe, Daniel-Gabriel Stan și trei profesori, Cecilia-Oana Crăciun, Mihaela Carmen Rotaru și Ana-Maria Hodorogea, a participat la a doua mobilitate a proiectului Erasmus+ “My Story - Our Europe” ce a avut loc în localitatea Roma, Italia. În cadrul acestei mobilități au mai participat echipe din Portugalia și Turcia.

          Scopul acestei mobilități a fost desfășurarea activităților de învățare prin prezentarea de povești europene și naționale.

          Obiectivele au fost următoarele: prezentarea de povești europene și naționale, dezvoltarea gândirii critice a elevilor prin activitățile de învățare propuse, dezvoltarea competenței de comunicare în limba engleză și a competenței digitale, cunoașterea altor culturi, obiceiuri și tradiții.

          Activitățile de învățare au fost completate de vizitarea unor obiective turistice importante din orașul Roma având ca scop cunoașterea de către elevi și profesori a bogăției culturale și istorice a “Orașului Etern”.

          Luni, 19.11.2018, activitățile au constat în: vizitarea școlii, prezentarea echipelor participante, discursul directorului și a unui reprezentant din partea autorităților, desfășurarea unei lecții în care elevii au învățat expresii uzuale în limbile italiană, română, portugheză și turcă, realizarea unui tur al orașului ce a cuprins vizitarea capodoperelor arhitectonice din perioada barocă: piețe, fântâni, bazilici, muzee.

          Marți, 20.11.2018, activitățile de învățare s-au realizat, în prima parte a zilei, prin vizitarea unor obiective turistice: Castelul Sant Angelo și Grădinile Vaticanului. Elevii italieni au pregătit materiale (postere) despre istoria Castelului Sant Angelo ce au fost prezentate în interiorul acestuia. Maiestuosul Castel Sant Angelo (construit între anii 130-139 d. Hr.), care se înalță pe malul Tibrului, este completat de frumosul pod Sant Angelo și apare ca o fortăreață invincibilă, dar a fost inițial construit pentru a adăposti rămășițele pământești ale împăratului Adrian. Grădinile Vaticanului reprezintă două treimi din suprafața statului Vatican, acestea sunt amenajate în stil italian, englez și francez cuprinzând construcții medievale, arbuști ornamentali, numeroase fântâni, grote construite artificial și sculpturi ce se îmbină perfect cu vegetația.În a doua parte a zilei, au fost prezentate poveștile naționale de către fiecare țară participantă: Portugalia, România, Turcia și Italia.

          Miercuri, 21.11.2018, activitățile s-au realizat în centrul Romei și în Vatican, având ca scop cunoașterea unor obiective unice, cu o valoare inestimabilă: Bazilica Sf. Maria, Fântâna di Trevi, Panteonul, Catedrala și Piața San Pietro.

         Ziua de joi, 22.11.2018, a debutat cu activități în incinta Forumului Roman, unde elevii gazde au provocat invitații, la un joc în grupe - căutare de comori; apoi, elevii italieni, au prezentat materiale informative despre acest site al procesiunilor triumfale și a alegerilor, locul de desfășurare a discursurilor publice, proceselor penale, luptelor de gladiatori și nucleul afacerilor comerciale. Forumul Roman, a fost centrul Romei antice, ruinele sale întinzându-se și acum în inima orașului, între Colosseum și Piazza Campidoglio. A urmat un tur al Colosseum - ului, cu multe activități și informații despre acest monument turistic, aflat în centrul Romei, o clădire - ruină a imperiului Roman, pe cât de veche, pe atât de impresionantă, cea mai mare construcție a vremurilor sale și astăzi cel mai mare amfiteatru antic care poate fi vizitat în Italia. Aici, prizonierii din războaie erau puși să lupte între ei sau cu animale sălbatice; spectatorii se delectau privind luptele dintre gladiatori și sclavi, uneori chiar și între gladiatori și animale.

După amiază, s-au desfășurat lecțiile, pe tema - povești europene, ale echipelor din Portugalia și Turcia. Ziua s-a încheiat cu un concert instrumental deosebit, oferit de elevii școlii - gazdă, elevi talentați, ce urmează cursuri de muzică în cadrul școlii.

         Vineri, 23.11.2018, activitățile s-au realizat la școală, debutând cu lecțiile pe tema - povești europene, ale echipelor României și Italiei; au urmat, festivitatea decernării certificatelor de participare și întâlnirea de proiect a profesorilor, în care s-au discutat aspecte legate de următoarea mobilitate și de materialele ce trebuie întocmite și încărcate.

 

Echipa de proiect :

Prof. Cecilia - Oana Crăciun

Prof. Ana - Maria Hodorogea

Prof. Mihaela - Carmen Rotaru

Elevii: Maria Claudia Dulgheru, Ștefania Bogatu, Ana-Maria Decu, Elena Roxana Dulgheru, Iuliana Stroe, Daniel-Gabriel Stan

ITALIA1

 

ITALIA2

ITALIA3

ITALIA4

Mesaj rapid


Online acum

Avem 8 vizitatori și niciun membru online

1208562
Azi
Ieri
Saptamana asta
Ultima saptamana
Luna asta
Ultima luna
Toate zilele
45
144
1342
1205039
45
12952
1208562

IP: 44.192.114.32
Data:01 -07- 2022