PROIECTUL EUROPEAN ERASMUS+ MY STORY - OUR EUROPE, ACTIVITATEA DIN PORTUGALIA, MARTIE 2019
- Categorie: Proiecte
- Creat la Thursday, 04 April 2019 07:53
- Afişări: 904
Mobilitatea cu elevi desfășurată în
proiectul Erasmus+
“My Story - Our Europe”
În perioada 25-29 Martie 2019 s-au desfășurat activitățile educative din cadrul mobilității cu elevi din localiatea Olhão, Portugalia, activități prevăzute în proiectul Erasmus+ “My Story - Our Europe” în care școala noastră este partener.
La aceste activități au participat: echipa școlii gazdă cu 6 profesori și 16 elevi, echipa Turciei cu 4 elevi și 2 profesori, echipa Italiei cu 6 elevi și 3 profesori și echipa României cu 6 elevi și 4 profesori.
Toate activitățile s-au desfășurat conform programului și obiectivelor propuse în proiect:
$1- Activități de învățare cu elevi susținute de profesorii participanți, marți, 26.03.2019: Italia și România și joi, 28.03.2019 Portugalia și Turcia pe tematica proiectului, Povești Europene;
$1- Activități de explorare a zonelor în care sunt prezentate legendele locale în orașul Olhão, luni, 25.03.2019 și parcurgerea unei părți din zona Ria Formosa, parc natural cu o suprafață de peste 170 de km2 loc de oprire pentru sute de specii de păsări diferite în cursul perioadelor de migrație, primăvara și toamna. Această activitate a fost posibilă cu renumita copie fidelă a bărcii Bom Sucesso cunoscută în istoria Portugaliei, utilizată în revolta populară împotriva francezilor. Miercuri, 27.03.2019 echipa gazdă a organizat activități de informare despre cultura și civilizația portugheză în două locații spectaculoase și reprezentative: Mânăstirea Jeronimos din Lisabona, un simbol al triumfului epocii de cuceriri geografice a Portugaliei și Palatul da Pena din Sintra, un palat copiat parcă din cărțile de povești ale copilăriei. Palatul se află pe listele patrimoniului mondial UNESCO și a fost declarat una dintre cele Șapte Minuni ale Portugaliei, cea mai importantă expresie a romnatismului din Sec. al XIX-lea.
$1- Workshop-uri organizate pentru elevi, unul care s-a axat pe dezvoltarea abilităților creative și artistice și unul în care elevii au creat o Mapă a Europei în care au inclus toate poveștile europene pe care le-au studiat pe parcursul celor doi ani de activități comune. În paralel profesorii din echipele participante au avut întâlniri de lucru pentru finalizarea și încărcarea tuturor documentelor din proiect.
$1- În ultima zi, Vineri, 29.03.2019 s-a desfășurat și festivitatea de înmânare a certificatelor de participare la această mobilitate.
Această mobilitate a fost ultima de acest gen, urmând ca în luna mai să se întâlnească echipe de profesori în reuniunea transnațională din Turcia.
Echipa de proiect a României:
Prof. Crăciun Cecilia - Oana - coordonator
Prof. Hodorogea Ana - Maria
Prof. Rotaru Mihaela - Carmen
Prof. Tătuc Gabriela
și elevii:
Ciobanu Andrei - Valentin
Dugheru Elena - Roxana
Dugheru Maria - Claudia
Matei Andreea - Alexandra
Mărgelatu Luciana - Georgiana
Predeleanu Robert - Mihai