Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.

"Cookie"-urile au rolul de a facilita accesul si livrarea serviciilor folosite de utilizator de internet, precum personalizarea anumitor setari (limba, tara, preturi afisate in moneda nationala).

220px-Globespin

PROIECTUL EUROPEAN ERASMUS+ MY STORY - OUR EUROPE, ACTIVITATEA DIN PORTUGALIA, MARTIE 2019

Mobilitatea cu elevi desfășurată în

proiectul Erasmus+

“My Story - Our Europe”

 

În perioada 25-29 Martie 2019 s-au desfășurat activitățile educative din cadrul mobilității cu elevi din localiatea Olhão, Portugalia, activități prevăzute în proiectul Erasmus+ “My Story - Our Europe” în care școala noastră este partener.

La aceste activități au participat: echipa școlii gazdă cu 6 profesori și 16 elevi, echipa Turciei cu 4 elevi și 2 profesori, echipa Italiei cu 6 elevi și 3 profesori și echipa României cu 6 elevi și 4 profesori.

Toate activitățile s-au desfășurat conform programului și obiectivelor propuse în proiect:

$1-          Activități de învățare cu elevi susținute de profesorii participanți, marți, 26.03.2019: Italia și România și joi, 28.03.2019 Portugalia și Turcia pe tematica proiectului, Povești Europene;

$1-          Activități de explorare a zonelor în care sunt prezentate legendele locale în orașul Olhão, luni, 25.03.2019 și parcurgerea unei părți din zona Ria Formosa, parc natural cu o suprafață de peste 170 de km2 loc de oprire pentru sute de specii de păsări diferite în cursul perioadelor de migrație, primăvara și toamna. Această activitate a fost posibilă cu renumita copie fidelă a bărcii Bom Sucesso cunoscută în istoria Portugaliei, utilizată în revolta populară împotriva francezilor. Miercuri, 27.03.2019 echipa gazdă a organizat activități de informare despre cultura și civilizația portugheză în două locații spectaculoase și reprezentative: Mânăstirea Jeronimos din Lisabona, un simbol al triumfului epocii de cuceriri geografice a Portugaliei și Palatul da Pena din Sintra, un palat copiat parcă din cărțile de povești ale copilăriei. Palatul se află pe listele patrimoniului mondial UNESCO și a fost declarat una dintre cele Șapte Minuni ale Portugaliei, cea mai importantă expresie a romnatismului din Sec. al XIX-lea.

$1-          Workshop-uri organizate pentru elevi, unul care s-a axat pe dezvoltarea abilităților creative și artistice și unul în care elevii au creat o Mapă a Europei în care au inclus toate poveștile europene pe care le-au studiat pe parcursul celor doi ani de activități comune. În paralel profesorii din echipele participante au avut întâlniri de lucru pentru finalizarea și încărcarea tuturor documentelor din proiect.

$1-          În ultima zi, Vineri, 29.03.2019 s-a desfășurat și festivitatea de înmânare a certificatelor de participare la această mobilitate.

Această mobilitate a fost ultima de acest gen, urmând ca în luna mai să se întâlnească echipe de profesori în reuniunea transnațională din Turcia.

 

Echipa de proiect a României:

 

       Prof. Crăciun Cecilia - Oana - coordonator

Prof. Hodorogea Ana - Maria

Prof. Rotaru Mihaela - Carmen

Prof. Tătuc Gabriela

 

     și elevii:

 

Ciobanu Andrei - Valentin

Dugheru Elena - Roxana

Dugheru Maria - Claudia

Matei Andreea - Alexandra

Mărgelatu Luciana - Georgiana

Predeleanu Robert - Mihai

PORTUGALIA1

 PORTUGALIA2

PORTUGALIA3

PORTUGALIA4

PORTUGALIA5

Mesaj rapid


Online acum

Avem 6 vizitatori și niciun membru online

1208560
Azi
Ieri
Saptamana asta
Ultima saptamana
Luna asta
Ultima luna
Toate zilele
43
144
1340
1205039
43
12952
1208560

IP: 44.192.114.32
Data:01 -07- 2022