Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.

"Cookie"-urile au rolul de a facilita accesul si livrarea serviciilor folosite de utilizator de internet, precum personalizarea anumitor setari (limba, tara, preturi afisate in moneda nationala).

220px-Globespin

PROIECTUL EUROPEAN ERASMUS+ MY STORY - OUR EUROPE, ACTIVITATEA DIN PORTUGALIA, MARTIE 2019

Mobilitatea cu elevi desfășurată în

proiectul Erasmus+

“My Story - Our Europe”

 

În perioada 25-29 Martie 2019 s-au desfășurat activitățile educative din cadrul mobilității cu elevi din localiatea Olhão, Portugalia, activități prevăzute în proiectul Erasmus+ “My Story - Our Europe” în care școala noastră este partener.

La aceste activități au participat: echipa școlii gazdă cu 6 profesori și 16 elevi, echipa Turciei cu 4 elevi și 2 profesori, echipa Italiei cu 6 elevi și 3 profesori și echipa României cu 6 elevi și 4 profesori.

Toate activitățile s-au desfășurat conform programului și obiectivelor propuse în proiect:

$1-          Activități de învățare cu elevi susținute de profesorii participanți, marți, 26.03.2019: Italia și România și joi, 28.03.2019 Portugalia și Turcia pe tematica proiectului, Povești Europene;

$1-          Activități de explorare a zonelor în care sunt prezentate legendele locale în orașul Olhão, luni, 25.03.2019 și parcurgerea unei părți din zona Ria Formosa, parc natural cu o suprafață de peste 170 de km2 loc de oprire pentru sute de specii de păsări diferite în cursul perioadelor de migrație, primăvara și toamna. Această activitate a fost posibilă cu renumita copie fidelă a bărcii Bom Sucesso cunoscută în istoria Portugaliei, utilizată în revolta populară împotriva francezilor. Miercuri, 27.03.2019 echipa gazdă a organizat activități de informare despre cultura și civilizația portugheză în două locații spectaculoase și reprezentative: Mânăstirea Jeronimos din Lisabona, un simbol al triumfului epocii de cuceriri geografice a Portugaliei și Palatul da Pena din Sintra, un palat copiat parcă din cărțile de povești ale copilăriei. Palatul se află pe listele patrimoniului mondial UNESCO și a fost declarat una dintre cele Șapte Minuni ale Portugaliei, cea mai importantă expresie a romnatismului din Sec. al XIX-lea.

$1-          Workshop-uri organizate pentru elevi, unul care s-a axat pe dezvoltarea abilităților creative și artistice și unul în care elevii au creat o Mapă a Europei în care au inclus toate poveștile europene pe care le-au studiat pe parcursul celor doi ani de activități comune. În paralel profesorii din echipele participante au avut întâlniri de lucru pentru finalizarea și încărcarea tuturor documentelor din proiect.

$1-          În ultima zi, Vineri, 29.03.2019 s-a desfășurat și festivitatea de înmânare a certificatelor de participare la această mobilitate.

Această mobilitate a fost ultima de acest gen, urmând ca în luna mai să se întâlnească echipe de profesori în reuniunea transnațională din Turcia.

 

Echipa de proiect a României:

 

       Prof. Crăciun Cecilia - Oana - coordonator

Prof. Hodorogea Ana - Maria

Prof. Rotaru Mihaela - Carmen

Prof. Tătuc Gabriela

 

     și elevii:

 

Ciobanu Andrei - Valentin

Dugheru Elena - Roxana

Dugheru Maria - Claudia

Matei Andreea - Alexandra

Mărgelatu Luciana - Georgiana

Predeleanu Robert - Mihai

PORTUGALIA1

 PORTUGALIA2

PORTUGALIA3

PORTUGALIA4

PORTUGALIA5

Abonati-va la newsletter si veti fi la curent cu ultimele stiri.

Mesaj rapid


Online acum

Avem 19 vizitatori și niciun membru online

1061802
Azi
Ieri
Saptamana asta
Ultima saptamana
Luna asta
Ultima luna
Toate zilele
365
274
4671
1054040
15395
17953
1061802

IP: 35.173.234.169
Data:24 -06- 2021